Information til nye medlemmer

Motion – Frisk luft – Naturoplevelser – Socialt samvær

Hobro Ro- og Kajakklub tilbyder sund og god motion, der samtidig giver mulighed for friluftsaktiviteter og socialt samvær for alle – på tværs af alder og køn. Rosport er godt for både krop og sjæl samtidig med, at du får mulighed for fantastiske naturoplevelser på Danmarks smukkeste fjord.

I 2022 roede klubbens 132 medlemmer tilsammen 32.776 km.

Klubben råder over følgende bådtyper:

  • Inrigger
  • Outrigger (sculler)
  • Tur-/havkajak
  • Surfski
  • Polokajak
  • SUP-boards

Vores klubhus ligger ved havnen i Hobro og danner rammen om klubbens liv. I rosæsonen – som typisk starter midt i marts – er det muligt at få en prøvetur i inrigger eller kajak. I vintersæsonen har vi adgang til svømmehallen i Hobro Idrætscenter, hvor vi både svømmer og øver rul/redning med vores kajakker.

Vi optager løbende nye medlemmer.

Klubhus

Kurser

Inrigger

Når du melder dig ind i Hobro Ro- og Kajakklub står der uddannede instruktører klar til at tage vare på dig og din sikkerhed, indtil du har gennemgået vores begynderkursus i inrigger.
På kurset lærer du bl.a. om roteknik, sikkerhed og regler om færdsel til søs.

Som påklædning til roning er følgende velegnet: Løbetøj, motionstøj, kondisko med lave, ikke for brede hæle, regntøj, håndklæde mv. Vi går på vandet, selvom det regner og blæser, så husk skiftetøj.

Når du har fået godt gang i din rotræning, er der mulighed for at deltage i flere kurser – bl.a. styrmandskursus.

Solopgang over Mariagerfjord

Tur- og havkajak (IPP 2)

At ro kajak er både hyggeligt, spændende og en fantastisk form for motion.
Hobro Ro- og Kajakklub tilbyder kurser for begyndere og let øvede, hvor du lærer de færdigheder der gør, at du kan færdes sikkert og trygt i kajak. Vi vil have stor fokus på vandtilvænning og redningsøvelser. Som kajakroer vil du modtage et IPP2 bevis efter bestået eksamen.

Hvis du er usikker på, om du kan gennemføre et kajakkursus, vil det være en god ide at prøve en kajak i klubben, inden du melder dig til et kursus.

Pris

Kajakkursus (2023) kr. 2.700 (Kontingent kr. 1.800 + kursusafgift kr. 900)

Seniorroning

En rigtig god måde at holde sig i form på, ikke mindst i livet som supersenior (+65) er ved at dyrke rosport. Seniorroerne mødes mindst én gang ugentligt hele året igennem og dyrker rosport, ergometerroning og hygger sig med socialt samvær.

Roning er IKKE en farlig sport, når blot man følger reglerne og bruger almindelig sund fornuft.

Krav for optagelse

For at blive aktivt medlem kræves, at du som inriggerroer kan svømme 300 m. For outrigger og kajak er kravet 600 m.  Vær opmærksom på, at vi har svømning på programmet i Hobro Idrætscenter i vintersæsonen og du har derfor mulighed for, at bestå den obligatoriske svømmeprøve inden rosæsonen begynder – typisk i marts/april måned.

Du har endvidere pligt til at oplyse bestyrelsen om eventuelle lidelser eller sygdomme, fx epilepsi, der vil kunne udgøre en risiko for din eller andres sikkerhed til søs. Bestyrelsen vil derefter vurdere, hvilke forholdsregler der er nødvendige for at sikre sikkerheden, som bl.a. kan betyde, at du ikke må ro alene.

Har du ryg- eller andre ledlidelser anbefales det, at du rådfører dig med din læge, inden du melder dig ind.

Kontakt

Har du spørgsmål til ovennævnte eller ønsker at melde dig ind, er du meget velkommen til at kontakte

Klaus Berre
Tlf. 2425 5467
E-mail: roklub.hobro@gmail.com  

Vel mødt i Hobro Ro- og Kajakklub!